07 dec 2015

Ingang Lembeekse scholen steeds onveiliger

De verkeersveiligheid voor kinderen en ouders aan de Lembeekse school staat onder toenemende druk. Door de ligging van de school aan een groot parkeerterrein is de verleiding voor ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen groot om tot voor de schoolpoort te rijden. Dat gebeurt alle dagen bij het begin en einde van de lessen. Dat dit onverantwoord is kan iedereen elke dag zien. Kinderen die met de fiets of lopende naar school komen zijn allesbehalve veilig. Zeker de fietsers die langs het kerkplein komen zijn het slachtoffer. Ze rijden tussen de auto's waarvan sommige ouders zeer gehaast zijn.

Een oplossing zou kunnen zijn dat er geen auto's meer de parking mogen oprijden bij het schoolbegin en -einde. Nog beter dat meer ouders en kinderen met de fiets naar school komen, gecombineerd met het verbod op of af te rijden naar de school bij het begin en einde van de klassen. Er is genoeg plaats aan de kerk om de kinderen te laten uitstappen.

Nu is er nog een ander probleem opgedoken. Doordat het gemeentebestuur akkoord is gegaan met een parking achter de vroegere pastorie, het Lotusgebouw, rijden auto's aan en af naar de parking van Lotus. Ook in de uren dat kinderen naar school of naar huis gaan. Totaal onverantwoord. Een oplossing zou kunnen zijn dat Lotus deze ingang niet meer gebruikt en een toegang voor de parking maakt aan de voorkant van het gebouw, naast het nieuwe gebouw. In afwachting van deze oplossing zou Lotus zijn werknemers en bezoekers kunnen vragen niet op te rijden een kwartier voor en na de schooluren.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.