05 okt 2017

Kaprijks fietsbeleid: te laat en te weinig (3)

Aflevering 3 Naast onderzoeken is een tweede kernwoord uit het fietsbeleidsplan : wachten.

?Wachten op de realisatie van de route door Kaprijke. We wachten al lang. Te lang op de voltooiing van het traject Kaprijke- Bassevelde. Blijkbaar staat een gebouw in de weg. Blijkbaar is een landbouwer stijfkoppig. Blijkbaar durft Samen niet tegen de haren in te strijken. Blijkbaar zoekt Samen een omweg. Hoelang nog?

Wachten op de volledige heropening van trage weg 25, de trage weg die nog maar enkele jaren helemaal gesloten is aan Kaprijkse zijde. Herstel dit monument als symbool voor het fietsbeleid in de gemeente.

Wachten op het fietspad in de Nieuwstraat in Lembeke. Tot er riolen gelegd worden. Het kan nu al. Boord de weg af. Dat kan zonder grote kosten. En wacht verder op riolen.

Wachten op het fietspad langs de weg van Sleidinge naar Bentille. Tot er budgetten voor zijn. Tot er onderzocht is of het kan. Het kan maar Kaprijke heeft de bevoegdheid niet om het te doen. Een schaamlap voor al de niet uitgevoerde plannen en plannetjes.

?Wachten op de aanpak van het fietspad in de Eeklostraat, de Vaartstraat, oversteek Waaistraat-Galgestraat, oversteek Heihoekse kerkwegel, fietsrotonde Lembeke, op fietstraten, 

Wachten op de uitvoering van de maatregelen in de trage wegenplannen.

?Wachten op fietsinfrastructuur in nieuwe wijken, bescherming van fietsers in de Vrombaustraat.

Wachten op sensibilisatie door zone dertigs in de dorpen, rond de scholen, carpoolen pet fiets naar school, groene windsschermen langs landbouwwegen, op echte inspraak.

?We wachten al zo lang. We verwachten niet veel meer. Maar alle positieve ingrepen doen ons goed.

 

 

In nieuwe wijken snelheid afremmen. ? een pad door het bos ?  ? trage weg ?

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.