05 jul 2013

Magritte sloeg toe in onze gemeente. Of was het schepen Coppejans?

Met veel bombarie kondigde schepen Coppejans aan dat werd in de gemeente  Kaprijke.  Veel verandert er niet.  70 km per uur de norm

Enkel werden een reeks borden neergepoot. 

Het viel ons op hoe Magritte, de schilder van de ziel van België, de schepen heeft geïnspireerd. Kwatongen beweren  dat dit niet verwonderlijk is omdat hij zijn schepenambt graag met zijn virtuele galerie  verbindt.  En met de galerie van het Stadhuis.

Elders zou dit belangenvermenging heten maar dat durven wij niet beweren. We houden  het bij de gedachte dat Magritte hem inspireert.

Foto 1 en 2 tonen Magritte aan de expressweg in Kaprijke.  Komende van Kaprijke ( 50 km daarna 70 en dan weer niet) over de expressweg weer 70.  Foto 12 is een illustratie in dezelfde straat.

Foto 3 en 4 tonen Magritte  aan het Eindeken richting Eeklo.  100 meter voor de grens 70 en dan weer niet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij foto 5 is Magritte aan het werk aan de grens van Bassevelde.

Foto 6 en 7 inspireerde Magritte tot het geven van een snelheidsvrijgeleide  in Waarschoot.  Het overleg met Waarschoot leek een  heruitgave van " ceci  n'est pas une pipe.

Foto 8 : Richting Eeklo wel of niet. Magritte weet het niet.

Foto 9: Idem voor de richting Sleidinge.  

Foto 10 en 11:  Ook op een fietsweg zoals de Antwerpse Heirweg naar Eeklo sloeg Magritte toe.  De aanwezigheid van een tractorsluis verandert er niets aan.

Conclusie:  Groen houdt van Magritte maar niet in het verkeer. 

 

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.