13 nov 2011

Wandelen in Kaprijke

Groen! Kaprijke is op pad om nieuwe medewerkers te zoeken. Zo wandelden wij twee zaterdagen in Kaprijke rond. Er vielen ons een aantal zaken op. 1. Wij ervaarden de Vaartstraat en het Plein als zeer lawaaierig. Oorzaak het doorgaand verkeer. Dat is ook op zaterdagmorgen zo overvloedig aanwezig dat de leefbaarheid in het gedrang is. Wat moet dat worden met Kaprijke als enige op- en afrit  tussen Eeklo en Zelzate? Tijd voor het herdenken van deze oplossing lijkt ons.2. In de Vaartstraat viel ons op dat de bewoners geloven dat de kmo zone er niet komt. Tijd voor het gemeentebestuur om eens met deze mensen te praten. de bewoners vroeger dit als eerder maar het gebeurde niet.

3. De Vaartstraat, de Zuidstraat en de Kleine Zuidstraat hebben geen voetpaden. Op een herfstige morgen krijg je daar vlug natte voeten. Als er al plaats zou zijn voor de voetganger zijn er parkeerplaatsen gecreëerd. De voetganger is hier duidelijk niet de koning.

4. In de Voorstraat is er duidelijk sprake van leegstand en op sommige plaatsen in Kaprijke zijn de woningen echt aan renovatie toe. De leegstandtaks moet geïnd, en misschien verhoogd. Het geld voor de dorpskernvernieuwing kan beter aan huisvestiing worden besteed dan aan parkeerplaatsen.

Heeft u over deze of andere onderwerpen een idee, laat het ons weten.

 

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.